HTML

Mert a világ attól színes, hogy nem fekete-fehér.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:42) Ki mint vet, úgy arat
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:40) Szóval már rég írni akartam...
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:38) Szintekkel feljebb, ugyanott
  • Hósötétke: "Bocs, de most vár Hannah és Barbara..." XD (2010.10.21. 01:27) Hogy legyen
  • henzus: Nagyon jó cikk! Engem nagyon megfogott ez a sorozat. Először is tullépett a szokásos agyatlan anim... (2010.05.07. 03:31) Magyarország, te csodás...

Linkblog

Ezt most tanulás helyett írom.

2011.01.08. 11:26 zsebnyusz

János bácsi Zuglóban élt egy kis, padlástéri lakásban.

Neje, Gizi néni már évek óta eltávozott, gyerekeik nem voltak.

János bácsinak évek óta csak a kis fekete Sokol rádió volt az egyetlen öröme, ami, 21. század ide vagy oda, sohasem hibásodott meg az idők során. Mikor a bácsi felkelt, már a kávéfőzés előtt bekapcsolta a Kossuthot, és csak közvetlen lefekvés előtt kapcsolta ki.

Az éteri déli harangszóra ebédelt, a rádión hallgatta meg újévkor a Himnuszt, a rendszerváltáskor, az ezredfordulón, télen-nyáron, nála mindig csak a Kossuth szólt a kis Sokolból.

Aztán egy nap mikor mosogatott ebéd után, és az ablakhoz lépett hogy becsukja, zúgni kezdett a készülék. Visszalépett, de a recsegés csak nem maradt abba. Bárhová állt, a zúgás kíméletlenül elnyomta a "Hangalbum"-ot, az "Esti beszélgetés"-t, a "Történet, hangszerelvé"-t, egyszóval, mindent.

Hosszú gyötrelmek után elvitte javíttatni, de nem találták a hibát. Már végül a lakást is teljesen átrendezte, hogy bizonyosan semmi se zavarja a vételt, de az elvtársak csodamasinája csak egy-egy rövid másodpercre volt hajlandó a Kossuthot tisztán fogni.

Aztán egy napon János bácsi különös dologra lett figyelmes. Ha a rádió előtt közvetlen tótágast állt, de úgy ám, hogy lábai 90°-os szöget zárnak be, a készülék hibátlanul sugározta újra az MR-1-et, mint azelőtt.

Úgyhogy János bácsi megemberelte magát, és úgy maradt.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúr művek művészvéna

A bejegyzés trackback címe:

https://olin.blog.hu/api/trackback/id/tr842569242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása