HTML

Mert a világ attól színes, hogy nem fekete-fehér.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:42) Ki mint vet, úgy arat
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:40) Szóval már rég írni akartam...
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:38) Szintekkel feljebb, ugyanott
  • Hósötétke: "Bocs, de most vár Hannah és Barbara..." XD (2010.10.21. 01:27) Hogy legyen
  • henzus: Nagyon jó cikk! Engem nagyon megfogott ez a sorozat. Először is tullépett a szokásos agyatlan anim... (2010.05.07. 03:31) Magyarország, te csodás...

Linkblog

A napom legjobb része...

2009.11.12. 21:46 zsebnyusz

... talán azért olyan szép, mert van előtte egy rákészülés, vágyakozás, rítus. És persze közben: nyugalom, meg az én páros magányom.

Mire a házunk közelébe érek, már eléggé elegem van a napból, az emberekből, a Népszínház utcából. A táska húzza a vállam, a lábam fáj, nyom a cipő, félrecsúszott rajtam a szoknya, a sálam se úgy áll ahogy kéne, a hajam meg --- na arról ne is beszéljünk. Nem tudom pontosan, hogy van mindig erőm azt az utolsó két emeletet megtenni, még akkor is mikor már legszívesebben állva elaludnék.

Belenyúlok a zsebembe amikor felérek a másodikra. Mindig a jobba, ott tartom a kulcsot. Befordulok az ajtóhoz. Amikor olyan jó lenne már bejutni, akkor nem megy be a kulcs, visszahúzom a kezem, forgatom, próbálom. Zihálok. Mindig zihálok, pedig január óta itt lakom, megszokhattam volna már hogy ilyen magasan van. Végre enged. Azzal a jól megszokott mozdulattal belököm a zöld ajtót, felhúzva a kezem felcsapom az előtér villanyát.

Fordulok kettőt-hármat, leteszem a táskám, a szatyrokat, a kabátot beakasztom a szekrénybe, zip-zip, le a csizmák, irány a fürdőszoba. Kézmosás, közben elgondolkodom, vajon meddig bírja még a folyékony szappan, hisz már hetek óta alig van az alján. Megvizsgálom magam a kistükörben, nem tetszik, nem tetszik, de ez van.

Visszafele át a konyhán kiemelem a vacsorám a nylonból, belököm a mikróba. Sose figyelem, mennyire teszem be, pedig Petruséknál mindig olyan jól ki van számolva, talán nekem is ügyelni kéne rá. Bemegyek a szobába, felcsapom ---nám a villanyt, de kiégett egy hete. Nem nyúlok hozzá, jó a sötét, illik Orwellhez, meg félek is, ha egyedül vagyok még gonosz lesz az a sunyi áram és agyonvág. De a reflexeknek nem lehet parancsolni.

Csak úgy érzésből feltekerem a konvektort - amíg nem kattan. Akkor van hármas és négyes között. Átöltözök a félhomályban, kattan a mikró, kész a vacsi. Kilépek, ezzel a vastag és legalább három számmal nagyobb pamutzoniban amit még tavaly kaptam karácsonyra. Néha majd felbukok benne, de ebben sose fázik a lábam.

Kinn ízlésesen elrendezem a vacsim, mellé kés-villa, két zsömle, mint mindig. Jobb napokon egy-egy óriásisler is odafér. Beegyensúlyozom azt a kék műanyag tálcát amin mindez trónol, a távirányító után tapogatózok, már reflexszerűen a 9-est nyomom. Comedy Central. Tulajdonképpen mindegy, mi megy, még ha ezerszer láttam is, végignézem evés közben.

Vagyis... harapok egyet, boldog vagyok - aztán felugrok, és hozok egy pohár vizet. Ez is a rítus része. De onnantól tényleg elönthet a teljesség.

A korona mindig a desszert. Sose bírom egyszerre megenni ezeket a hatalmas islereket, nem tudom, honnan szerzik, ilyen hatalmasat ilyen olcsón. De mikor ezzel birkózom, minden meg van bocsátva. Az ideg, a fáradtság, a csalódás, a gyomorgörcs, a futkározás, a reménytelenség, a hideg, eső, az élet. Ott, akkor egy kicsit mindig jó. Én meg a TV - páros magány ez, és a napom legjobb része.

3 komment

Címkék: miegymás relax énénén otthonkám

A bejegyzés trackback címe:

https://olin.blog.hu/api/trackback/id/tr311521297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pippi 2009.11.13. 18:46:44

Ez de kis hangulatos volt.
És milyen keserédes:P

Bleed · http://csakos.blogol.hu/ 2009.11.14. 09:39:49

Ez sokkal jobb, mint az előző, jó, nyilván nem vidám - miért is lenne az? - de legalább nem lesz rossz kedve az embernek, ha olvassa.:)

Bleed · http://csakos.blogol.hu/ 2009.11.14. 09:42:55

Na, akkor javítok, le vagyok maradva:D: a "gumiszobát bérelnék..." bejegyzésre gondoltam, örömmel látom, hogy az utóbbi időben egész sokat írsz, a hiányt pótolnom kell!
süti beállítások módosítása