HTML

Mert a világ attól színes, hogy nem fekete-fehér.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:42) Ki mint vet, úgy arat
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:40) Szóval már rég írni akartam...
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.02. 16:38) Szintekkel feljebb, ugyanott
  • Hósötétke: "Bocs, de most vár Hannah és Barbara..." XD (2010.10.21. 01:27) Hogy legyen
  • henzus: Nagyon jó cikk! Engem nagyon megfogott ez a sorozat. Először is tullépett a szokásos agyatlan anim... (2010.05.07. 03:31) Magyarország, te csodás...

Linkblog

Kis reggeli politika

2009.03.16. 10:24 zsebnyusz

1. Hála isten a sok surmó már egyre gyengébb (lustább?), és nagyjából nyugodtan lehet ünnepelni.

Láttam a hírekben egy érdekes esetet: nagyon decens kinézetű fiatalember értelmes, normálian ünneplő emberek között ordibál ordenáré módon, hogy "GyÚ(!)rcsány takarodj!". Körégyűlnek az emberek, hallgasson már, egy hölgy már a száját fogja befelé, erre az úriember(?!) van megsértődve, bár legalább tettlegességhez nem folyamodott. Aztán elvitték a rendőrök. Hja, kérem, és meg voltak "sértődve" a tüntetők, hogy már tojásbirtoklásért/bekiabálásért/transzparensekért is elvitték őket. Ennyi, gyerekek, az a csoda hogy eddig "játszhattatok". Ha más a véleményetek, azt kultúrált módon is elő lehet adni, miért kell ahhoz dobálni és elrontani más ünnepét?!

Én bizony már vittelek volna titeket dolgoztatni az egyik autópálya-építésre, ott vezessétek le az energiáitokat.

2. Szívesen mondanám Orbán úrnak, hogy "haljál meg" egy kicsit vulgárisabb formában, de nem teszem. Mondjuk most is voltak olyan transzparnsek, hogy "Vedd úgy, hogy megdobtalak!", erre is rá lehetne vetíteni... Hm.

Mi a francnak kell az embereket uszítani, izgatni? Hát ez magának az ünnep, Orbán úr? Ez a magyar összetartás, a magyar nép legnagyobb ünnepén (én ezt jobban tudom értékelni, mint az október 23-at)? Hogy "az elmúlt 7 év szocialista restauráció" meg az "utolsó március 15 a nagy változás előtt"? Hát miért szédíti Ön a magyarokat még jobban, hát nem elég szédült ez a nép így is?
Vagy az a baj, hogy látványosan visszaesett az erőszakos megmozdulások száma, és ez a "beszéd" ezt a számot hivatott feltornázni?
Nem vagyok "Kúrcsányista". Nem szeretem a mai magyar politikát. Mégis úgy emlékszem, az MSZP nem uszított így a múltban, s nem épp a nemzeti ünnepet pécézné ki.

Hogy másik oldal is legyen: Gyurcsány úr beszédéből keveset hallottam (ment a másikon valami film...), ő még mindig túlszépít (csupa jó dolog történt 1848 óta, WTF?), de volt benne igazság is (legyünk büszkék a sikereinkre, nem csak rossz történt), és úgy hiszem, nem mocskolódott politikailag. Legalább ünnepen nem. (Ha mégis, tessék kijavítani.)

Orbán úr, vegye úgy, mintha. Mintha azt mondanám Önnek, hogy kérek egy kis politikai békét az ünnepeken. Remélem ehhez nem kellenek emberek, hogy az Ön rosszát/életét akarják.

Szólj hozzá!

Címkék: politika filó kommersz borúlátó heccsát

A bejegyzés trackback címe:

https://olin.blog.hu/api/trackback/id/tr361005054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása